Dit leggen we uit aan de hand van een rekenvoorbeeld. Stel u ziet in een brochure een bedrag van €140.000,- voor een eenvoudig huis met drie slaapkamers. Het begint al met de afbeelding. De afbeelding toont vaak het huis met allerlei (dure) uitbreidingen, waardoor het ruim en compleet lijkt. In de brochure staat vermeld dat het maar een indruk is en dat afwijkingen mogelijk zijn.

Dan is er een ander probleem. Zowel bij een verbouwing als bij nieuwbouw wordt in de offerte meestal het woord stelpost gebruikt. Dit betekent dat er geen bedrag wordt berekend omdat het onderdeel waar het over gaat zo variabel is. Bij nieuwbouw wordt alleen de basisvariant van het huis in de brochures vermeld, terwijl iedere wijziging dubbel geld kost. Door al deze onduidelijkheden zijn de offertes die u krijgt over het algemeen incompleet. Gedurende het bouwproces komen er dan allerlei kosten bij wegens ‘onvoorzien’, ‘meerwerk’ of ‘nog niet gebudgetteerde voorzieningen’.

Wat kost een huis dan echt? De meest simpele berekening is dat u het dubbele rekent van de basissom waarvoor het huis wordt aangeboden. Het huis uit ons voorbeeld (de eenvoudige woning met 3 slaapkamers zonder aanpassingen of extra’s) staat voor €140.000,- in de brochure, maar komt uit op €280.000,-. Dat is dan het afgewerkte huis uit de catalogus bij een willekeurige aannemer of projectontwikkelaar.

Wat doen De Bouwontzorgers hieraan?

Om te beginnen berekenen wij wat het huis u werkelijk gaat kosten en laten u dit weten in een heldere offerte zonder stelposten. Na de ontwerpfase zorgen wij voor het stroomlijnen van de bouw, zodat er efficiënt met uw budget wordt omgegaan. Het huis uit het voorbeeld is dan uw droomhuis geworden, volledig naar wens afgewerkt, milieuvriendelijk met een mooie keuken en sanitair, de drie slaapkamers en de ingerichte tuin met schuur en kost dan maar €240.000,-. Daarom haalt u ons erbij.

Wat kosten De Bouwontzorgers?

De hoogte van uw budget bepaalt de complexiteit en de omvang van ons werk. Daarom is ons tarief afhankelijk van uw budget.*

Uw budget Ons tarief
Tot € 40.000,- € 2.500,-
Tot € 100.000,- € 6.000,-
Tot € 250.000,- € 10.000,-
Tot € 500.000,- € 15.000,-
Vanaf € 500.000,- op aanvraag

(de vermelde bedragen zijn inclusief BTW)

Wat leveren wij op?

*Ook de besparing die De Bouwontzorgers voor u realiseren, staat in relatie tot uw budget. Hoe hoger het budget, hoe groter over het algemeen de besparing die ons werk u oplevert.