Het leuke van ons bedrijf is dat we veel onderweg zijn. Zolang we blijven rijden is dat geen straf. Ieder seizoen heeft iets prachtigs. En telkens denk je dat het nu wel heel mooi is. Eerlijk is eerlijk, de zon heeft er wel iets mee te maken. Maar een druilerige dag maakt de auto meteen uitnodigend warm, ook fijn. Uiteraard letten we bij overstekende voetgangers, fietsers en dieren extra op. Maar we draaien toch ook ons hoofd bij nieuwbouw en verbouw en bedenken dan vaak hoe we de particuliere opdrachtgevers hadden kunnen helpen. We zien dat de bouw meestal langer duurt dan gepland en degene die het laatst lacht is dan altijd de bewoner van het huis. Tja, bouwontzorgen zit in ons bloed. Daar hangt een grote interesse in architectuur mee samen. Ieder huis, iedere bewoner en iedere situatie is uniek.

Twee jaar geleden zagen we een perfect voorbeeld van hoe we hadden kunnen helpen. Er werd vol enthousiasme begonnen met de bouw van een houtskeletwoning door een bouwbedrijf die het overduidelijk voor het eerst deed. De bouw kwam, om wat voor reden dan ook, stil te liggen. En het werd herfst, winter en toen weer voorjaar. Maanden lang lag de bouw stil, maanden lang gutsten weer en wind op de OSB en de gipsplaten. Wij zagen met lede ogen wapperende folie, plassen water op de vloeren. Hele dunne plaatjes gingen krom staan, van alles brokkelde af waar je bijstond. Maar de bouw werd na dat halve jaar gewoon weer opgepakt waar men was gebleven alsof het niet had stil gestaan. Anderhalf jaar na de start leek het af.

Als het aan ons had gelegen, had zelfs een onervaren houtskeletbouw bedrijf het binnen vier maanden gedaan, gewoon door onze begeleiding. Een nieuw, onder architectuur gebouwd, uniek huis, op maat voor de bewoners. Binnen vier maanden, bij ons wel.

Het huis was een modern ogende “barn conversion” geworden. Iedereen ziet dat het een huis is, maar de vorm is die van een schuur of loods. De buitenkant is betimmerd met grijs wordend eiken. En aan de achterkant zit een grote glazen pui. Dat geeft toch wel veel inkijk. Daar hebben ze vitrage voor gehangen. Wij kunnen er niet meer in kijken, maar de bewoners dus ook niet meer naar buiten. Inmiddels zijn ze ook met de tuin begonnen. Daar proberen ze ook struiken en schuttingen te plaatsten zodat de inkijk minder wordt, hun uitkijk ook.

“Maar het proces is toch ook mooi?” zei laatst iemand die dat huis ook gezien had. Tuurlijk is het proces mooi, maar meestal ben je na de lange planningsperiode knap ongeduldig en wil je vooral gewoon graag je huis betrekken. Daarna zijn er nog genoeg klusjes die “nog wel komen”. De Bouwontzorgers willen dat je meteen woont in een huis dat af is, met voldoende privacy zowel binnen als buiten.

Wij proberen ALLE wensen na te komen, binnen budget en in dit geval binnen vier maanden.

Ondertussen rijden we verder. Naar uw bouwproject misschien?

Kijk wat wij voor u kunnen betekenen en bel ons.